SIRESZ - Siklórepülő Szövetség - Hírek

Hírek

Starthely Vegyes Bizottság beszámolója --- 2020-06-24 16:00:00

starthely

Az SVB 2020 évi I.körös starthely támogatási pályázatok elosztásáról szóló beszámolója


A Starthely Vegyes Bizottság (SVB) az idei évben igyekezett az első félévben meghozni a támogatásokról szóló döntéseket. Ez nem volt egyszerű a kialakult helyzetben, mivel feltehetően a járványhelyzet miatt kisebb forrás állt rendelkezésre. Ezért nehéz döntés volt a támogatások mértékének elbírálása, de végül a jelenlegi forrásra alapozva a táblázatban látható eredmények születtek. Remélhetőleg az év folyamán még érkezik további forrás, és akkor a feltételes támogatásokat is meg lehet adni, valamint további fejlesztéseket is lehet támogatni.

A közzétett táblázatban minden beérkezett pályázat szerepel. Az egyes sorok a repülési területek szerinti bontásban tartalmazzák a pályázatban igényelt valamint a megítélt támogatás összege mellett a pályázó (szervezet) nevét és megjelöli az elnyert összeget kifizető szövetséget. A sorokat a tételre vonatkozó részletezés vagy kiegészítő tájékoztatás zárja. A megtörtént kifizetéseknél az átutalás dátuma is szerepel, amit folyamatosan frissíteni fogunk. A jobb alsó sarokban egy link található a pályázati kiírásra, továbbá egy linkláncolat mentén teljes áttekintést nyerhettek az SVB 2016-2020 közötti tevékenységéről is. A táblázatot záró összesítő sorok alatt a pályázók számára történő kifizetésekhez szükséges további információk találhatók. A támogatási összeg kifizetésével kapcsolatos további részleteket illetően kérjük, forduljatok az érintett szövetséghez.

Minden pályázat esetében igyekeztünk a tejes igényelt támogatást megadni. Ahol ez mégsem volt lehetséges, ott legtöbbször a két szövetséghez összesen befizetett éves keretösszeg (Starthelyalap) határaiba ütköztünk és/vagy az adott igényt arányítanunk kellett más hasonló adottságú és látogatottságú, évek óta támogatott starthelyek működési költségeihez. A lehetőségeken belül igyekeztünk rugalmas döntéseket hozni.

Örömhír, hogy pilótáink újra legálisan repülhetnek Nyikomon, ahol sikerült egy gyümölcsöző megállapodást kötni a tulajdonossal. Ezen felül nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy a pilisi starthelyeket engedéllyel használhassuk, ezért megkérünk minden jóérzésű pilótát, hogy a tárgyalások lezárásáig kerüljék el a pilisi starthelyeket, ugyanis egyenélőre azok használata tiltott..

A Starthelyalap közel 20 éves fennállása óta általános szempont –és ennek a következő években nagyobb nyomatékot kívánunk adni–, hogy a Starthelyalapból csak olyan nem illegális repülési területek kaphatnak támogatást, amelyek minden magyar regisztrált siklórepülő számára korlátozás nélkül használhatók.

2020.06.24

Starthely Vegyes Bizottság

AZSK

<<< SIRESZ eTitkár >>>

e-mail:
jelszó:

HÍREK, KÖZLEMÉNYEK

<<< hírlevél feliratkozás >>>


eTitkár átmeneti szünet

Várhatóan az eTitkár rendszer Csütörtök reggelig nem lesz elérhető.
2021-11-09

Tovább >>>
k2021

Közgyűlési meghívó 2021

Éves rendes Online közgyűlés
2021-10-24

Tovább >>>

SVB: Fedémes közlemény – 2021 Nyár

Starthely Vegyes Bizottság közleménye Fedémes használatáról.
2021-07-29

Tovább >>>

LHHH Tisztítás 2021.05.06-07. (csütörtök-péntek)

A tavasszal nagyszerű munka kezdődött el a HHH területén, engedélyt kaptunk a repülős területeink kitisztítására.
2021-05-06

Tovább >>>

A Siklórepülő Szövetség (SIRESZ) közleménye, a vértesszőlősi siklóernyős mentés során kialakult tragédiáról

Szövetségünk, mint a hazai siklóernyőzés jelentős részének képviselete, reagálva a megjelent információkra és sajtóhírekre, a tragikus eseménnyel kapcsolatban az alábbi állásfoglalást adja ki.
2020-07-08

Tovább >>>
starthely

Starthely Vegyes Bizottság beszámolója

Az SVB 2020 évi I.körös starthely támogatási pályázatok elosztásáról szóló beszámolója
2020-06-24

Tovább >>>
20Legter

Új világ... változó légtereink

2020. január 30. -tól megváltozik a légtérszerkezet
2020-01-29

Tovább >>>
rebisz

Megváltozott a Rebisz ügyeleti száma

Tel: +36-20-2957779
2020-01-11

Tovább >>>
contact

Kapcsolattartás

A SIRESZ kapcsolati adatai
2020-01-02

Tovább >>>
e5

eTitkár használat - GYIK

10 év tapasztalata alapján összegyűjtöttük az eTitkár gördülékeny használatának tudnivalóit
2019-12-01

Tovább >>>